Centru de testare autorizat ECDL

​​​​
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

! ​ATENȚIE !
​Au fost lansate versiuni noi ale programelor pentru unele module. Pentru versiunile actualizate (inclusiv comparații cu versiunile vechi) consultați 
 

URMĂTORUL EXAMEN ESTE PROGRAMAT JOI, 25 MARTIE 2021, DE LA ORA 14​
Pentru a participa la examen: ​​


​Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

     

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește să își certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

 

Avantaje ECDL

  • Un CV este 100% complet cu ECDL

Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

  • ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
  • Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități (inclusiv proba practică la TIA, în cazul FEAA)

  • Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

  • Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care d​ețin Permisul ECDL pot bene​ficia de credite profesionale transferabile.


​Costuri ECDL
                                 ​Prețuri st​anda​rd​​​ ​                                                 ​Prețuri reduse​
(elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, șomeri, pensionari și persoane cu dizabilități)
​162 Lei ​ ​Seria de înscrie​re ge​nerală unică​132 ​lei
​60 leiTaxă susținere modul de examen​50 lei
​25.2 l​​ei Taxă eliberare diplomă​​25,2 lei
Pentru a promova un examen trebuie obținute minim 75 de puncte. Un examen la care nu v-ați prezentat se consideră nepromovat. 
Pentru a resusține un examen nepromovat trebuie să achitați din nou taxa de susținere. Examenele se pot achita pe măsură ce le susțineți, dar plata se face înainte de examinare.
Se oferă gratuit suport de curs în format electronic și acces în sala pentru pregătirea examenului (atunci când sala e liberă)
Prețurile includ TVA și se referă doar la examene, nu și la cursuri;
acestea din urmă nu sunt obligatorii și se taxează separat: 500 lei preț standard, respectiv 400 lei preț cu reducere (pentru 7 module)

Cum se face înscrierea?
Pentru a vă înscrie în sistem primul pas este completarea formularului de aici. După completarea formularului, aveți 10 zile pentru a vă prezenta la sediul centrului ​pentru a achita taxa de înscriere. Va trebui să lăsați o copie după cartea de identitate și, dacă este cazul, după actul care validează reducerea (carnet de student, adeverință de șomer, cupon de pensie, etc).​
Acest pas se face o singură dată, la început.
Pentru a vă înscrie să dați examene, completați formularul de aici.
​ 
Cum se face plata?
 ​
După ce ați achitat  trimiteți dovada plății pe email la ecdl@feaa.uaic.ro​Ca​re sunt certificările ECDL?

Click aici pentru detalii despre ECDL PROFIL FIN     

​Persoanelor care se înscriu pentru a susține examene ECDL le sunt garantate drepturile potrivit Legii 677/2001. Datele cu caracter personal sunt prelucrate de catre ECDL ROMANIA SA in baza notificarii inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii de Date cu Caracter Personal nr. 8607 in scopul inregistrarii in procesul de certificare ECDL. Detalii complete privind prelucrarea datelor cu caracter personal sunt postate pe site-ul ECDL ROMANIA www.ecdl.ro  la sectiunea Informatii privind protectia datelor personale. Pentru orice intrebare despre modul in care datele dvs sunt prelucrate puteti contacta ECDL Romania la adresa office@ecdl.ro. Conform Legii nr. 677/2001, persoanele fizice beneficiaza de dreptul de informare, de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa Autoritătii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si justitiei.

            

​​